Uzaktan Eğitim Mi ? Sınıfta Eğitim Mi ?

Uzaktan Eğitim Mi ? Sınıfta Eğitim Mi ?

"Son yıllarda oldukça yaygınlaşan uzaktan eğitim ve klasik sınıfta eğitimi karşılaştırdık"

Öncelikle her iki eğitim yönteminide açıklayarak başlayalım.

Sınıfta Eğitim : Öğrenci ve eğitmenin aynı fiziki ortamda bulunduğu eğitim şeklidir.

Uzaktan Eğitim : Eğitmen ve öğrencilerin farklı lokasyonlarda olduğu, internet üzerinden farklı yazılımlar ile yapılan eğitim yöntemidir. Uzaktan eğitim 2 ana başlıkla ile incelenebilir.

  • 1-Online Eğitim : Derslerin internet üzerinden canlı olarak verildiği yöntemdir. Eğitimci ve öğrenci aynı anda derse bağlanır. Sesli, görüntülü, yazılı iletişim mümkündür.
  • -
  • 2-Offline Eğitim : Dersler yalnızca video kaydı şeklinde sunulur. Öğrenci istediği zaman derse bağlanıp izleyebilir. Karşısında canlı bir eğitmen yoktur, soru sorarak etkileşime geçilmez..

Coder ile Uzaktan eğitim deneyimini ve sınıfta eğitim senaryolarını inceleyerek devam edelim.


*Sınıfta Eğitim;
Bu senaryoda öğrencimiz kurs aldığında belirli gün ve saatlerde kurs merkezine gitmektedir. Bu süreçte hem zamanını harcar hem de ekstra masraf yapmak zorundadır. Genellikle günde 3 ila 6 saat arası ders işlenmektedir. Eğitim tamamlandıktan sonra veya eğitime katılamadığı günler için bile aldığı kursu tekrar edebilme imkanı yoktur. Eğitim aldığı kurs ile ilişkisi sona erdiğinde sorularını da soramayacaktır. Bu durumda kurs süresini çok iyi değerlendirmek zorundadır. Ayrıca kurumun sınıfta eğitim maliyetleri yüksek olduğu için bu maliyetleri kurs ücretlerine de yansıtacaktır.

*Coder ile Uzaktan Eğitim;
Uzaktan eğitim senaryosunda ise öğrencimiz kurs aldığında derslere sanal sınıflarda katılacağı için bir bilgisayar ve internet bağlantısı yeterlidir. Bilgisayar ve internetin bulunduğu her yerden ders alabilir. Bu sayede hem zamandan, hem de ekstra masraflardan tasarruf sağlar. Teknoloji sayesinde sınıftaki eğitimde bulunan tüm avantajlara da sahip olacaktır. Canlı eğitimlerin verildiği uzaktan eğitim platformunda eğitmenine ders sırasında sesli ya da yazılı şekilde sorularını sorabilir. Hatta öğrenci eğitmenine yetki vererek bilgisayarına bağlanmasını ve sorunlarını çözmesini isteyebilir. Canlı eğitime katılamasa bile video kayıtlarından tekrar etme imkanına sahiptir. Offline olarak izlediği ders videosunda aklına takılan ve sormak istediği soruları olur ise, tartışma platformu üzerinden eğitmenine ve sınıf arkadaşlarına sorarak hızlıca çözüm üretebilir. Kurs sona erdiğinde belirli bir süre tartışma forumlarını kullanabilecek ve hatta videoları, ders notlarını bilgisayarına indirip dilediği kadar aldığı kursu tekrar edebilecektir. Daha detaylı bilgi için Coder Akademi'den Almanız İçin 8 Neden! başlıklı blogumuzu mutlaka okuyun.

Genel olarak her iki senaryoyu incelediğimizde;

*Sınıfta Eğitimde;

  • Eğitim gün ve saatlerinde eğitim yerinde olmak zorunludur.
  • Kaçırılan dersler ancak kursun insiyatifinde ek ders yapılırsa tekrar edilebilir.
  • Kursun tekrarı mümkün değildir.

*Coder ile Uzaktan Eğitimde;

  • Eğitim gün ve saatinde canlı derse internet bağlantısı olan her yerden katılabilir.
  • Kaçırılan dersler videolardan tekrar izlenebilir,
  • Derslerin ve hatta tüm kursun tekrarı videolar sayesinde mümkündür.
  • Tartışma platformlarında diğer öğrenciler ve eğitmen ile ders dışında da soru-cevap imkanına sahiptir.

Genel olarak Coder Akademi sizlere uzaktan eğitim kurslarında ne gibi imkanlar sunuyor?

  • Katıldığınız kursları alanında uzman, sektör deneyimi olan ve eğitim konusunda kendisini kanıtlamış sertifikalı eğitmenlerimizden alırsınız.
  • Uzaktan eğitimlerimiz belirli gün ve saatlerde canlı olarak verilmektedir.
  • Canlı eğitimler sırasında eğitmeniniz ile sesli, yazılı ve görüntülü iletişim kurabilirsiniz.
  • Uygulamalarınızda bir sorun yaşarsanız sizin izniniz ile eğitmeniniz bilgisayarınıza bağlanıp yardımcı olabilir.
  • Eğitiminizi yalnızca teorik olarak değil, ağırlıklı uygulamalı alırsınız.
  • Canlı eğitim video kayıtlarını bir gün sonra uzaktan eğitim portalından izlemeye başlayabilirsiniz.
  • Tartışma platformumuzdan sınıf arkadaşlarınız ve eğitmeniniz ile ders konuları üzerine görüşebilirsiniz.
  • Eğitiminiz bittikten sonra bile ders uygulamaları, videolar ve tartışma platformuna erişebilirsiniz.
  • Videoları ve ders dosyalarını bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Coder Bilişim Akademisi, daha verimli ve uygun maliyetler ile öğrencilerine hizmet sunmak amacıyla yola çıkmış ve bu amaçla yaptığı araştırmalar sonucunda sınıf eğitimlerine son vererek, benzeri olmayan bir uzaktan eğitim hizmet modeli oluşturmuştur. Bu hizmet modeli sayesinde sınıf eğitimlerine oranla öğrencilerinin çok daha verimli bir öğrenme süreci geçirdiğini tespit etmiştir. Eğitimler söylediğimiz üzere canlı dersler şeklinde verilir. Eğitmenlerimiz bu süreçte hem ders sırasında, hem de ders sonrasında öğrenme sürecinizi hızlandırmak adına, tüm vaktini size ayırır ve tecrübelerini aktarır. Aldığınız kursu dilediğiniz kadar tekrar etme ,eğitim dışında da soru sorabilme imkanınız ile de diğer eğitim yöntemlerine oranla daha verimli bir kurs dönemi geçirmiş olursunuz.

Sitemizin Yazılım Kursları sayfasından tüm kurslarımızı ve fiyatlarını inceleyebilirsiniz. İlgilenebileceğiniz bazı kursların linkini de aşağıda listeledik.




iptal-ve-iade